Понад 60% українців проти святкування Різдва 25 грудня - Епіфаній

Митрополит вважає, що Різдво з часом святкуватимуть в Україні все ж у грудні
Понад 60% українців проти святкування Різдва 25 грудня - Епіфаній
Ялинка, Різдво (фото: Pexels)
20 Грудня 2020, 07:07
читать на русском

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що проти святкування Різдва 25 грудня виступають понад 60% вірянин. Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, соціологія свідчить, що понад 60% українців проти святкування Різдва 25 грудня, замість 7 січня.

Я опираюся на думку наших вірних. І ми знаємо чітко соціологію, яка засвідчує, що більш як 60% українців проти святкування 25 грудня. І ми як церква опираємося на своїх вірних, бо ми тільки утверджуємося, як визнана помісна ПЦУ. І якщо ми зараз перейдемо на новий календар, то відповідно відбудеться ще один певний розкол, - сказав Епіфаній.

Митрополит зазначив, що ПЦУ не може говорити про два Різдва. За його словами, на державному рівні дехто може святкувати. У нас є римо-католики, які святкують 25 грудня. Ніхто нікому не заперечує. І держава встановила цей день вихідним днем

Читайте також

На думку Епіфанія (досьє Епіфанія), Різдво з часом святкуватимуть в Україні все ж у грудні.

Я вже неодноразово говорив, що це питання часу. Воно відбудеться, але коли до цього підійде свідомо український народ, православні віряни і не тільки православні, інші християни, бо все це взаємопов’язано між собою. Коли ми побачимо, що більшість готова, тоді буде ухвалене загальноцерковне рішення про перехід, – пояснив Епіфаній.

Нагадаємо, що митрополит Київський і всієї України Епіфаній пояснив, чому церква наполягала на тому, щоб з головної ялинки країни в Києві зняли капелюха та встановили традиційну зірку.

1