Понад 90% українських громадян довіряють військовим та ветеранам - опитування

Українське суспільство сьогодні поважає наших ветеранів
Важливо
Понад 90% українських громадян довіряють військовим та ветеранам - опитування
ЗСУ, війна в Україні, українські військові / Фото: Pexels
18 Серпня 2022, 15:16
читать на русском

Абсолютна більшість українського суспільства довіряють військовослужбовцям та ветеранам російсько-української війни, також відчуває гордість та вдячність Захисникам і Захисницям, які боронять Україну від російських окупантів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів з посиланням на загальнонаціональне соціологічне опитування групи “Рейтинг” на замовлення Українського ветеранського фонду.

Зазначається, що 90% опитаних українців довіряють військовим ЗСУ, ветеранам нинішньої російсько-української війни та ветеранам АТО/ООС.

64% респондентів відчувають до ветеранів вдячність та 50% - гордість. Крім того, абсолютна більшість опитаних - 93% - вважає, що українське суспільство сьогодні поважає наших ветеранів.

Майже 70% респондентів вважають, що держава виконує свої зобов’язання перед ветеранами російсько-української війни.

Перший заступник міністра у справах ветеранів, Герой України Олександр Порхун, коментуючи результати опитування, пояснив, що наразі Мінветеранів змінює підхід в наданні державних соціальних гарантій Захисникам та їхнім сім'ям, відходячи від пільго орієнтованих програм до надання ефективних інструментів та можливостей для самореалізації в економіці та суспільному житті.

Ми працюємо над розробкою та впровадженням дієвої системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя. Наразі відповідний законопроєкт вже направлено на підпис Президенту, - сказав Порхун.

Водночас Український ветеранський фонд, який працює при Мінветеранів, розробив відповідні програми з підтримки ветеранського бізнесу. Це нові гранти та проєкти, які дадуть можливість ветеранам започаткувати власний бізнес.

Також читайте наш матеріал "Виплати та пільги військовим: що гарантує держава воїнам-захисникам".

Читайте також

1