"Попереджаю владу": Ярош про санкції РНБО проти чеченців, які воюють за Україну

Ярош пообіцяв "силою" захистити побратимів-чеченців, які потрапили під санкції РНБО
"Попереджаю владу": Ярош про санкції РНБО проти чеченців, які воюють за Україну
Фото: Слово і Діло
24 Травня 2021, 12:12
читать на русском

Екслідер "Правого сектора"та командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош повідомив, що до списку санкцій Ради національної безпеки та оборони України увійшли чеченці, які воюють проти російських окупантів на боці України.

На своїй сторінці у Фейсбуці Ярош зазначив, що йдеться про військових із добровольчого батальйону імені Шейха Мансура.

Кремлівська агентура, яка інфільтрована у силові українські структури та владу, проводить спецоперацію по дестабілізації ситуації всередині держави, з метою подальшого розширення агресії та повномасштабного вторгнення в Україну... Саме тому агенти Кремля всунули у списки злодіїв, бандитів, антиукраїнських елементів, людей, які пліч-о-пліч з нами пройшли військовий шлях з 2014 року, боронячи нашу Свободу і Незалежність, - написав він.

Ярош попередив українську владу, що "силою" готовий захистити побратимів-чеченців, які потрапили під санкції РНБО.

Ми наших побратимів-чеченців, не віддамо на поталу ворогу... Якщо для їх захисту треба буде використати силу - ми це зробимо... Дуже сподіваюсь на патріотичну, державницьку позицію Секретаря РНБО та офіцерів і генералів СБУ і МВС, - написав він.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав санкції проти очільників окупованих територій, російських телеканалів та "злодіїв у законі".

Довідково: Міжнародний миротворчий батальйон імені Шейха Мансура було створено у жовтні 2014 у Данії. Це неурядове добровольче збройне формування, що бере участь у війні на сході України на стороні Збройних сил України та складається переважно з чеченців.

Читайте також

1