Поранення військового на Донбасі: Україна направила ноту до ОБСЄ

Цю подію обговорять під час наступного засідання ТКГ
Поранення військового на Донбасі: Україна направила ноту до ОБСЄ
ОСБЄ, ТКГ Фото: UkrdelegationTCG
3 Листопада 2020, 20:24
читать на русском

Через поранення окупантами українського військового на Донбасі Україна направила письмову ноту в ОБСЄ.

Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ у Telegram.

Зазначається, що у вівторок, 3 листопада, російські бойовики з автоматичного гранатомета обстріляли позиції одного з українських з'єднань в районі Новолуганського. Один військовослужбовець ЗС України отримав уламкові поранення. Йому надали медичну допомогу, а стан його задовільний.

Одразу після події, за допомогою коордінаційного механізму, був встановлений режим тиші, - повідомили у пресслужбі.

У зв'язку із порушенням противником режиму припинення вогню, українські представники в СЦКК, направили письмову ноту до СММ ОБСЄ.

Читайте також

Зазначається, що цю подію також обговорять під час наступного засідання ТКГ.

Українська делегація ще раз пропонує російській стороні усвідомити, до яких наслідків може призвести зрив домовленностей, досягнутих на вищому рівні у Нормандському форматі, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у зоні бойових дій на Донбасі 29 жовтня бойовики російсько-окупаційних бандформувань п’ять разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Пізніше опівночі 30 жовтня ще двоє військових загинули.

30 жовтня через порушення режиму тиші на Донбасі українська сторона ініціювала екстрене засідання робочої групи з безпеки в межах Тристоронньої контактної групи у Мінську.

1