Підсумки засідання ТКГ через загострення на Донбасі: обіцяють дотримуватися тиші

Відбулося позачергове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу
Підсумки засідання ТКГ через загострення на Донбасі: обіцяють дотримуватися тиші
ОСБЄ, ТКГ Фото: UkrdelegationTCG
30 Жовтня 2020, 21:59
читать на русском

У зв’язку із загибеллю та пораненням українських військовослужбовців відбулося позачергове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу, ініційоване Українською делегацією.

Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ В Україні, модератор Робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи, Посол Яшар Халіт Чевік, підтримав наміри сторін дотримуватися режиму припинення вогню, - повідомляється на сторінці ТКГ у Facebook.

Відбулося позачергове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу, ініційоване Українською делегацією, у зв’язку із загибеллю та пораненням українських військовослужбовців.  Українська делегація забажала від російської сторони та запросила допомоги у представників ОБСЄ вжити негайних заходів щодо припинення порушення режиму припинення вогню та ескалації збройного конфлікту, яка має ознаки заздалегідь запланованої, - зазначено у повідомленні.

Читайте також

Результати засідання:

  • Сторони обговорили інциденти, які мали місце та призвели до трагічних наслідків.
  • Сторони домовилися дотримуватися режиму тиші.
  • Сторони обговорили заходи щодо запобігання подальших випадків порушення вогню.
  • Сторони домовилися продовжити консультації на наступному засіданні ТКГ, яке заплановане на 10 листопада цього року.

Слід додатково зазначити, що Українська делегація розуміє - гарантовано домовитися можливо лише тоді, коли головний гравець, якій стоїть за спиною однієї зі сторін на лінії розмежування, дає згоду домовитися. Тому в української делегації залишається питання: - чи розуміють наші візаві весь ступень своєї відповідальності щодо можливої ескалації збройного конфлікту?, - зазначають у ТКГ.

Читайте також

Нагадаємо, у зоні бойових дій на Донбасі 29 жовтня бойовики російсько-окупаційних бандформувань п’ять разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Пізніше опівночі 30 жовтня ще двоє військових загинули.

Стало відомо, що загиблі - морські піхотинці сержант Бондарюк Володимир Володимирович та старший сержант Старостін Михайло Григорович.

1