Порошенка випустили за кордон: куди поїхав нардеп (фото)

Нардеп виїхав до Німеччини
Важливо
Порошенка випустили за кордон: куди поїхав нардеп (фото)
Петро Порошенко Фото: eurosolidarity.org
27 Червня 2022, 16:14
читать на русском

Нардеп Петро Порошенко зустрівся з головою з Мюнхенської безпекової конференції у Берліні.

Про це він розповів у своєму Facebook.

Чудова зустріч у Берліні з Крістофером Хойсгеном, Головою Мюнхенської безпекової конференції. Докладно обговорили безліч питань і міжнародного порядку денного, і безпекових викликів Україні та світу, а також питання внутрішнього розвитку нашої держави, - сказав Петро Порошенко.

Він зазначив, що на зустрічі відзначили рішення Європейської Ради щодо надання статусу кандидата на членство в ЄС для України, що стало кроком на шляху до інтеграції держави до Євросоюзу. Також обговорили підходи до протистояння путінському режиму та перемоги України у війні.

Відзначили, що якщо чинні санкції поки що не призвели до змін у поведінці агресора, то слід їх зміцнювати, у тому числі завдяки газовому ембарго. Жодних компромісів у питанні запровадження руйнівних санкцій проти росії, адже лише так можна розраховувати на перемогу у війні, яку почав путін проти ЄС і всього світу. Рішуче засудили шантаж путінського режиму, який перетворив зерно на зброю, та наголосили на важливості деблокади українських портів та уникнення світової продовольчої кризи, - пояснив Порошенко.

Також під час розмови нардеп запропонував заблокувати російський експорт.

Ми також обговорили потребу "Плана Маршалла" для післявоєнної відбудови України та підходи до його наповнення. Визнали, що має йтися не лише про фінансові ресурси, а й продовження глибинних реформ в Україні та про дотримання верховенства права і свободи слова, - додав він.

Нагадаємо, ввечері 27 травня п'ятого президента України, народного депутата з "Європейської солідарності" Петра Порошенка не випустили за кордон через те, що прикордонники не змогли зчитати QR - код при перевірці документів на виїзд. Депутат разом зі своїм оточенням повинен був поїхати відрядження для участі у весняній сесії ПА НАТО.

Наступного дня, 28 травня, Порошенка знову не випустили за кордон. 30 травня нардеп звернувся до президента України Володимира Зеленського у зв'язку з тим, що його двічі не випустили за кордон. Згодом йому надали дозвіл вибути за кордон. 

7 червня журналісти писали, що Порошенко не повернувся до України, хоча його відрядження мало закінчитися 2 червня. 

8 червня народний депутат Петро Порошенко повернуся до України після тижневого закордонного відрядження.

1