Порошенко розказав, як подолати кризу коронавірусу

Він розробив план
Порошенко розказав, як подолати кризу коронавірусу
Фото: фейсбук Петра Порошенко
16 Листопада 2020, 21:32
читать на русском

П’ятий президент Петро Порошенко представив план порятунку України від кризи, спричиненої пандемією коронавірусу. Він вимагає негайно припинити нецільове використання коронавірусного фонду і спрямувати всі кошти на забезпечення медзакладів, страхування медиків, масове безкоштовне тестування громадян, підтримку підприємців.

Про це йдеться у відеозверненні Порошенка на сторінці у Facebook.

Перша частина антиковідного плану - вимога негайно припинити витрачання коштів Фонду боротьби з COVID-19 на цілі, не пов’язані із медичними питаннями, - заявив Порошенко.

Читайте також

За його словами, залишок у 27 мільярдів гривень потрібно спрямувати винятково на боротьбу з коронавірусом. Зокрема, на безкоштовне тотальне тестування, як це робиться в Словаччині й Австрії, на безкоштовні ліки згідно з медичними протоколами лікування цієї хвороби та на безкоштовні маски для тих, кому вони не по кишені.

Крім того, він закликав забезпечити у повному обсязі обіцяні 300-відсоткові доплати медпрацівникам.

Доплата означає, що в рази множиться уся ставка медика, задіяного у боротьбі з ковідом. Якщо вона 8000 гривень, то отримати він має 24000, а не дві-три тисячі доплати, як зараз. Бо своїм життям медики ризикують протягом усієї зміни, - наголошує Порошенко.

Крім того, він вимагає забезпечити доступ кожного ліжка до кисню, насамперед за допомогою кисневих станцій та концентраторів.

Нагадаємо, що київський міський голова Віталій Кличко вважає, що в Україні немає дієвого контролю за хворими на коронавірус, тому вони заражають інших людей.

1