Porsche Panamera "слуги" Куницького зупинили патрульні у Харкові - ЗМІ

Нардеп сильно поспішав та порушив ПДР
Porsche Panamera "слуги" Куницького зупинили патрульні у Харкові - ЗМІ
Олександр Куницький Фото: УНІАН
23 Листопада 2021, 10:05
читать на русском

У Харкові патрульні зупинили авто Porsche Panamera народного депутата від "Слуги народу" Олександра Куницького. Поліціянти перевіряли, чи порушував він правила дорожнього руху.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на джерело у правоохоронних органах, інцидент стався вранці 22 листопада.

Речник Управління патрульної поліції Харківщини Дмитро Гайдук не підтвердив і не спростував інформацію про те, чи був за кермом сам нардеп Куницький. Коментуючи інформацію, що з'явилася у соцмережах ввечері 22 листопада, Гайдук зазначив, що у Харкові дійсно зупиняли автомобіль Porsche: "Було порушення вимог дорожнього знаку. Порушення рядності".

Крім того, за інформацією Гайдука, на водія на місці події не складали протокол. Він попросив відкласти розгляд до вечора, бо поспішав. Ввечері до управління патрульної поліції прибув адвокат водія і попросив відкласти розгляд.

Поки тільки є підстави вважати, що особа вчинила адміністративне правопорушення. Є певна процедура. Якщо водій з якихось причин не може на місці бути присутнім під час складення матеріалу про адмінпорушення, потрібна юридична допомога, прийшов адвокат з проханням перенести, — зазначив речник патрульної поліції.

Ввечері 22 листопада депутат Харківської обласної ради від "Європейської солідарності" Анатолій Козловський виклав відео з Управління патрульної поліції. На ньому патрульний, який складав матеріали, зазначив, що за кермом автівки був Олександр Куницький:

Було зупинено автомобіль Porsche Panamera під керуванням громадянина Куницького Олександра Олеговича. Він підозрюється в скоєнні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 122 КУпАП. Було скоєно за адресою: вул. Сумська, 2. Якщо буде притягнутий, штраф 340 грн.

Козловський написав, що 22.11.2021. Управління патрульної поліції в Харківській області, патрульні намагаються провести розгляд справи за адміністративним порушенням ст. 122 ч. 1 КУпАП щодо громадянина України Куницького Олександра, народного депутата України від політичної партії "Слуга народу". Олександр дуже поспішав на виїзний комітет ВРУ з правоохоронної діяльності, де розглядались питання безпеки дорожнього руху в м. Харкові, що порушив рядність на сумнозвісному перехресті Зайцевої.

На відео чутно, як адвокат водія зачитав причину відкладення розгляду: "З датою призначення розгляду справи не згоден. Прошу відкласти її розгляд на більш тривалий час, достатній для підготовки до розгляду справи. Пропоную призначити справу до розгляду на 30.11.2021 року 11:00".

Відтак, сам Куницький не з'явився на розгляд справи, а уповноважив свого адвоката. За словами правозахисника, поліція порушує права Куницького — не надати час для ознайомлення, підготовки для слухання справи.

Вони на завтра призначили судове засідання, де я візьму час для ознайомлення, написання відповідних пояснень та таке інше?, - заявив адвокат.

Сам Куницький поки інформацію не прокоментував, а в Stories в Instagram близько п'яти годин тому викладав відео з тренувань харківських патрульних.

Олександр Куницький

Олександр Куницький Фото: suspilne.media

Нагадаємо, що між народними депутатами Олександром Куницьким і Миколою Тищенком сталась сутичка у їдальні Верховної Ради.

Читайте також

1