Посадовці ДСНС отримували хабарі за прискорену видачу дозволів на роботу

Щомісячні "прибутки" зловмисників становили понад 10 млн гривень
Посадовці ДСНС отримували хабарі за прискорену видачу дозволів на роботу
СБУ Фото: https://t.me/SBUkr/4248
31 Серпня 2022, 14:29
читать на русском

Посадовці ДСНС отримували хабарі від керівників торгових центрів та компаній за прискорену видачу дозволів на роботу.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

СБУ ліквідувала масштабну корупційну схему в Державній службі з надзвичайних ситуацій. Злочинна діяльність полягала у системному отриманні незаконної винагороди (хабарів) від підприємців за погодження дозвільної документації. Учасниками злочинної схеми є посадовці ДСНС України та керівники її регіональних підрозділів, серед яких управління у Дніпропетровській, Харківській, Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Львівській, Чернігівській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Запорізькій областях, а також посадовці інших держустанов, які залучили до участі приватних осіб, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що "схема" стосувалася погодження планів локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій на потенційно-небезпечних об’єктах. Зокрема, посадовці ДСНС не здійснювали фактичну перевірку пожежної безпеки в громадських місцях, частина з яких виявилася нездатною забезпечити цивільний захист громадян у момент надзвичайних ситуацій.

Таким чином щомісячні "прибутки" зловмисників становили понад десять млн гривень.

У СБУ наголосили, що по всій Україні викрило десятки посадовців ДСНС, які брали хабарі за фіктивне погодження дозвільних документів з питань пожежної безпеки для громадських будівель і споруд.

Нині слідчі Служби безпеки повідомили про підозру першим шести особам злочинної групи за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою); ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Нагадаємо, Служба безпеки спільно з Національним антикорупційним бюро ліквідували корупційну схему в Олександрівському районному суді Кіровоградської області.

Читайте також