Вимагав хабар за дозволи: затримано заступника директора департаменту КМДА

Кличко пообіцяв відсторонити хабарника від посади
Важливо
Вимагав хабар за дозволи: затримано заступника директора департаменту КМДА
Затримано заступника директора Департаменту КМДА Фото: https://www.facebook.com/kyiv.gp.gov.ua
27 Липня 2022, 12:03
читать на русском

У Києві затримано заступника директора Департаменту КМДА та керівника держпідприємства - вони вимагали 270 тисяч доларів за дозвіл на пасажирські перевезення.

Як повідомили у столичній прокуратурі, посадовці з липня 2021 року вимагали від керівника підприємства, яке надає послуги з пасажирських перевезень маршрутними таксі, кошти за сприяння та нестворення перешкод в його роботі. У разі відмови заступник директора департаменту погрожував нібито створити проблеми в роботі перевізника, а також інших, пов’язаних з ним підприємств.

Директор державного підприємства виступав посередником у домовленостях та передачі коштів. У січні та лютому 2022 року правоохоронці задокументували одержання підозрюваними двох траншів неправомірної вигоди на загальну суму 51 200 дол США.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловіки призупинили протиправні дії щодо перевізників, однак вже в липні поновили свої вимоги. Вони вимагали 220 тис. дол США за грудень-червень 2022 року та за продовження договорів на перевезення пасажирів до кінця року. При цьому договори вже були підписані на момент отримання ними коштів, - кажуть у прокуратурі.

Хабарників затримано одразу після одержання ними обумовленої суми.

Наразі хабарникам повідомлено про підозру.

Мер Києва Віталій Кличко подякував силовикам за викриття хабарника.

Міська влада і надалі готова співпрацювати з правоохоронними органами задля запобігання та боротьби з корупцією. Ми постійно передаємо матеріали внутрішніх аудитів КМДА і співпрацюємо з правоохоронцями. Поки хабарником займаються правоохоронні органи і триватиме розслідування, він буде невідкладно відсторонений від виконання обов’язків, - додав він (досьє Кличка).

Нагадаємо, 9 лютого депутата Київської міськради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина викрили на отриманні хабаря у розмірі 1,26 млн грн. Водночас партія "Слуга народу" очікує на ретельне та всебічне розслідування щодо представника їхньої команди.

11 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для депутата Київської міської ради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина. Він перебуватиме під вартою до моменту внесення застави.