НАБУ затримало на хабарі в 1,26 млн гривень "слугу" Трубіцина - відео

Депутат Київської міської ради діяв разом з чотирма спільниками
Головне
НАБУ затримало на хабарі в 1,26 млн гривень "слугу" Трубіцина - відео
Депутата Київської міськради Владислава Трубіцина викрили на 1,26 млн грн неправомірної вигоди / Фото: НАБУ
9 Лютого 2022, 19:44
читать на русском

Депутата Київської міськради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина викрили на отриманні хабаря у розмірі 1,26 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

Зазначається, що НАБУ і САП викрили чинного депутата Київської міської ради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п`ятьох осіб на одержанні 1,26 млн грн неправомірної вигоди за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Посадовець Київради у змові з групою осіб, серед яких були керівники столичних КП, організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі ("купав") заздалегідь визначених компаній, а також подальшого безперешкодного використання точок.

Йшлося про сім локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо). Свої "послуги" учасники схеми оцінили у 1,39 млн грн на рік, які згодом вони планували розподілити між собою, - зазначили у НАБУ.

Як повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко, йдеться про депутата Київської міської ради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина. Саме його з чотирма спільниками затримали детективи НАБУ.

Його піймали на хабарі у 1 млн 200 тисяч гривень, сумарно хабар становив 1 млн 400 тисяч гривень. Спочатку Трубіцину вдалося втекти, але наразі він затриманий.  Спочатку Кузьміних, тепер Трубіцин. Тепер зрозуміло, чому ніяк не можуть обрати голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, - зазначив нардеп.

Водночас Гончаренко наголосив, що від НАБУ "слуга" Трубіцин ховався в райдержадміністрації на Оболоні: "Може чекав на допомогу від Колі Оболонського?".

Нагадаємо, 28 січня прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

Читайте також

1