Народного депутата Кузьміних затримали силовики - фото

У НАБУ кажуть, що нардеп перебував у розшуку
Головне
Народного депутата Кузьміних затримали силовики - фото
Сергій Кузьміних (Фото: НАБУ)
7 Лютого 2022, 13:01
читать на русском

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримала народного депутата Сергія Кузьміних, який підозрюється у півмільйонному хабарі.

Як повідомили у НАБУ, депутат перебував у розшуку у зв’язку з переховуванням від правоохоронців.

Щойно НАБУ і САП затримали чинного нардепа за підозрою в одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди. Він перебував у розшуку у зв’язку з переховуванням від правоохоронців. Нардепу буде вручено клопотання про обрання запобіжного заходу, - йдеться у повідомленні.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) повідомили, що сьогодні, 7 лютого, о 15 годині стартує судове засідання, на якому буде вирішуватися подальша доля нардепа.

Судове засідання з розгляду клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу призначено на 15:00 год. 7 лютого 2022 року, - кажуть у САП.

Нагадаємо,  28 січня прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

31 січня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру. Водночас у НАБУ заявили, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики до правоохоронних органів.

Сам Кузьміних направив голові партії "Слуга Народу" Олені Шуляк та очільнику фракції Давиду Арахамії листа з проханням тимчасово виключити його з фракції.

3 лютого 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата Кузьміних. 4 лютого нардеп вийшов на звязок та спростував заяву НАБУ про переховування.

Читайте також

1