Взяв би і тугриками: НАБУ оприлюднило відео щодо розслідування справи нардепа Кузьміних

Нардеп досі ігнорує повістки слідчих
Головне
Взяв би і тугриками: НАБУ оприлюднило відео щодо розслідування справи нардепа Кузьміних
Сергій Кузьміних / Фото з Facebook
2 Лютого 2022, 18:45
читать на русском

З огляду на суспільний резонанс, НАБУ опублікувало оперативне відео у межах розслідування стосовно народного депутата України з фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних.

Відео викладено на каналі в Youtube.

28 січня 2022 року Кузьміних викрили після одержання 558 тис. грн. Слідство вважає, що ці кошти нардеп отримав за зловживання своїми законними повноваженнями. На відео зафіксовані перемовини нардепа, його помічника та представниці компанії, з якої вимагали кошти за укладання "потрібних" угод на закупівлю медобладнання. На відео зафіксовано, що нардеп пояснює представниці компанії, що валюта відкату не має значення: "хоч монгольські тугрики".

Однак, через "депутатський імунітет" народного обранця затримати не змогли. І він й досі ігнорує повістки про виклик органів слідства попри той факт, що від 31 січня 2022 року набув статус підозрюваного.

Нагадаємо,  прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

31 січня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру. Водночас у НАБУ заявили, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики до правоохоронних органів.

Сам Кузьміних направив голові партії "Слуга Народу" Олені Шуляк та очільнику фракції Давиду Арахамії листа з проханням тимчасово виключити його з фракції.

Читайте також

1