"Слуги" мають розглянути виключення нардепа Кузьміних із фракції, - Стефанчук

Нардепа Кузьміних затримали "на гарячому" при отриманні 600 тисяч гривень відкату
"Слуги" мають розглянути виключення нардепа Кузьміних із фракції, - Стефанчук
Руслан Стефанчук (фото: facebook.com/stefanchuk.official)
31 Січня 2022, 19:10
читать на русском

Спікер Руслан Стефанчук вважає, що "слуги народу" мають обговорити на фракції питання виключення Сергія Кузьміних зі своїх лав.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді в понеділок.

Із цим питанням краще звернутися до керівництва фракції. Я як голова Верховної Ради є позафракційною особою, але, безперечно, я, як мінімум, розглянув би це питання на фракції. Але я хочу, щоб передумовами цьому були неупереджені дані проведеного розслідування, - зауважив Стефанчук.

Він зізнався, що дізнався про викриття Кузьміних правоохоронцями зі ЗМІ. Стефанчук розповів, що ставиться до цієї події вкрай негативно.

Я хочу бачити чітке зрозуміле законне і об’єктивне та неупереджене розслідування. А після цього розгляд в суді, - зазначив голова Верховної Ради і додав, що ніхто не здійснюватиме вплив на правоохоронні органи та суди.

Спікер також повідомив, що не спілкувався із Кузьміних після викриття нардепа на хабарі.

Нагадаємо, що 29 січня прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

Читайте також