"Він мав величезний кредит довіри": Арахамія про затримання "слуги" Кузьміних

Якщо ж Кузьміних вчинив злочин, то має понести відповідальність згідно із законом
Важливо
"Він мав величезний кредит довіри": Арахамія про затримання "слуги" Кузьміних
Давид Арахамія Фото: УНІАН
29 Січня 2022, 12:29
читать на русском

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував затримання НАБУ народного депутата-"слуги" Сергія Кузьміних. Його затримали "на гарячому" під час отримання майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

Про це повідомила речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук у Telegram.

Дорогі друзі, ми, як і ви, дізналися зі ЗМІ інформацію про те, що народного депутата Сергія Кузьміних затримало НАБУ. Для нас ця новина стала шоком, бо Сергій Кузьміних - волонтер, брат легендарного комбата "кіборгів" Олега Кузьміних, який героїчно захищав нашу незалежність, гідно пройшов полон і після нього зміг повернутися на службу. Тому Сергій Кузьміних мав від команди величезний кредит довіри, - зазначив Арахамія.

За словами глави фракції, якщо ж Кузьміних вчинив злочин, то має понести відповідальність згідно із законом. Він наголосив, що в такому випадку "Слуга народу" не буде прикривати правопорушення патріотичними гаслами, як це роблять деякі політики, які мають на руках підозру в державній зраді.

Закон один для всіх, незалежно від прізвищ і біографії. Колишні заслуги перед країною не є і не повинні бути амністією ні для кого, - наголосив політик.

Арахамія привітав зусилля антикорупційної інфраструктури з виявлення корупційних правопорушень.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли "слуги" мають проблеми із законом через хабарі. Так 14 вересня 2020 року Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва. У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування.

21 вересня Вищий антикорупційний суд України взяв під варту народного депутата Олександра Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн. 25 вересня нардеп вніс заставу і вийшов із СІЗО. Він повідомив, що мандат складати не збирається.

Читайте також