Знайшовся нардеп Кузьміних, якого НАБУ оголосило в розшук

Народний обранець знайшовся в лікарні
Знайшовся нардеп Кузьміних, якого НАБУ оголосило в розшук
Сергій Кузьміних / Фото з Facebook
4 Лютого 2022, 13:40
читать на русском

Народний депутат Сергій Кузьміних вийшов на звязок після оголошення його у розшук детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

У Фейсбуці з'явився допис депутата, в якому він зазначає, що не збирається переховуватися від слідства.

Я, Кузьміних Сергій, з подивом дізнався з інтернету про мій розшук, в який мене подало НАБУ. Шановні детективи, я не переховуюся і не маю такого наміру. Дивлячись на інформаційний тиск, офіційно повідомляю про готовність брати участь у всіх процесуальних діях, - йдеться у заяві.

Допис нардепа Кузьміних

Депутат стверджує, що ані він сам, ані його адвокатка не отримували повістку.

Всі наші контакти працівникам НАБУ відомі. Повторююсь і наголошую, готові брати повну участь у всіх процесуальних діях і більш за всіх зацікавлений розповісти що відбулось і відстоювати свою позицію в суді, - додав він.

Адвокатка нардепа Лариса Криворучко повідомила, що Кузьміних перебуває на лікуванні.

Народний депутат України Кузьміних С.В. був викликаний детективом НАБУ на 31.01.2022 в якості - свідка - у кримінальному провадженні. Однак, у зв’язку з перебуванням його на лікуванні в закладі охорони здоров’я за умови неможливості тимчасово залишити цей заклад на виклик не прибув, про що було письмово проінформовано орган НАБУ через канцелярію та телефоном детектива НАБУ Глудзура О.М. Він вчинив всі дії, які на нього покладено законом, - написала вона.

Нагадаємо,  28 січня прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

31 січня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру. Водночас у НАБУ заявили, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики до правоохоронних органів.

Сам Кузьміних направив голові партії "Слуга Народу" Олені Шуляк та очільнику фракції Давиду Арахамії листа з проханням тимчасово виключити його з фракції.

Читайте також

1