У "Слузі народу" прокоментували затримання на хабарі депутата Київради Трубіцина

Політична відповідальність повинна бути набагато швидшою, ніж кримінальна чи адміністративна
У "Слузі народу" прокоментували затримання на хабарі депутата Київради Трубіцина
Владислав Трубіцин / Фото: facebook.com/vladyslav.trubitsyn
10 Лютого 2022, 09:51
читать на русском

"Слуга народу" очікує на ретельне та всебічне розслідування щодо депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина, якого 9 лютого НАБУ затримало на отриманні 1,26 млн гривень хабаря. 

Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк у Facebook, наголосивши, що це є зайвим підтвердженням того факту, що у владі міста процвітає корупція, в якій замішані підлеглі міського голови.

Ми чекаємо на всебічне та ретельне розслідування справи антикорупційними та правоохоронними органами. Саме наша політична команда забезпечила все необхідне для того, щоб Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Вищий антикорупційний суд були захищені від будь-яких посягань і мали твердий правовий фундамент. Сподіваємося, що професійна та неупереджена робота детективів НАБУ, прокурорів САП, суддів, а відповідно і адвокатів дозволить отримати справедливий вирок – обвинувальний чи виправдальний, - зазначила Шуляк.

У "Слузі народу" також вважають, що політична відповідальність повинна бути набагато швидшою, ніж кримінальна чи адміністративна. Особливо за діяння, які можна розглядати як корупційні.

Тому Шуляк видала розпорядження про скликання, відповідно до ст. 9.1.4 Статуту Партії, позачергової конференції Київської міської організації Політичної партії "Слуга народу" для розгляду цього інциденту і ухвалення відповідних рішень щодо Владислава Трубіцина.

Разом з Трубіциним також затримали і директора одного з комунальних підприємств. Голова партії сподівається, що реакція міського голови Києва на корупцію в комунальних підприємствах буде такою ж швидкою.

Нагадаємо, що 9 лютого депутата Київської міськради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина викрили на отриманні хабаря у розмірі 1,26 млн грн.

Посадовець Київради у змові з групою осіб, серед яких були керівники столичних КП, організували схему одержання хабарів за забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі ("купав") заздалегідь визначених компаній, а також подальшого безперешкодного використання точок.

Читайте також

1