Посадовець вимагав в іноземних судентів 1100 доларів за навчання

Одержував неправомірну вигоду двома частинами
Посадовець вимагав в іноземних судентів 1100 доларів за навчання
Долари, гроші (фото: Pexels)
21 Жовтня 2020, 03:10
читать на русском

Посадовець приватного вищого навчального закладу м. Києва вимагав кошти в іноземних абітурієнтів за запрошення на навчання. Загальна сума отриманих коштів – 1100 доларів США.

Про це повідомляє Національна поліція.

Начальник відділу по роботі з іноземцями та особами без громадянства систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду за видачу іноземним абітурієнтам запрошення на навчання, - йдеться в повідомленні.

Правоохоронцями задокументовано одержання посадовцем неправомірної вигоди двома частинами. Його затримали, коли він одержував другий транш у сумі 700 доларів США.

Читайте також

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у Волинській області чиновники лісового господарства незаконно видавали лісорубні квитки та здійснили суцільну рубку лісових насаджень на 17 мільйонів гривень. Обвинувачені видавали дозвіл на вирубку лісу без затверджених лімітів на території заказників місцевого значення, які є об'єктами заповідного фонду. В результаті цього в зоні відбулася суцільна рубка дерев, яка завдала багатомільйонних збитків державі.  Посадовим особам загрожує тюремний строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років.

1