Посилення карантинних обмежень у Києві: чи закриють транспорт

У КМДА розглядають варіант введення електронних перепусток
Важливо
Посилення карантинних обмежень у Києві: чи закриють транспорт
Громадський транспорт (фото: УНІАН)
24 Вересня 2021, 15:12
читать на русском

Київ посилює контроль за дотриманням протиепідемічних заходів "жовтої" зони задля запобіганню розповсюдження СOVID-19 у столиці.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Ми забезпечуємо посилений контроль за дотриманням обмежувальних заходів у столиці. Але маємо діяти і на упередження розповсюдження хвороби, аби уникнути локдауну та забезпечити функціонування міста у звичайному режимі. Для цього, зокрема, активізуємо процес вакцинації. Постійні пункти щеплень будуть розміщені у закладах освіти, а також будуть організовані виїзні мобільні вакцинальні сесії. До вакцинації запрошуємо не лише освітян, але і їх родичів та родичів тих, хто відвідує заклади освіти, – зазначив він.

За його словами, відповідні рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Згідно з протоколом № 57, районні адміністрації, Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві, Головне управління Національної поліції України в місті Києві, Управління Патрульної поліції мають забезпечити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Карантинні обмеження у Києві Фото: КМДА

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 1236, у зв’язку із встановленням "жовтого" рівня епіднебезпеки, із 23 вересня у Києві заборонено:

  • масові заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. м або понад дві третини місць;
  • діяльність кінотеатрів та закладів культури із наповненістю залів понад дві третини або 50% місць;
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів більше ніж 1 особа на 10 кв. м;
  • робота закладів освіти, де менше 80% працівників мають жовтий або зелений сертифікат вакцинації;
  • розміщення відвідувачів кафе та ресторанів на відстані меншій, ніж 1,5 м між столами та більш як 4 особи за столом (без урахування дітей до 18 років);
  • діяльність хостелів.

Обмеження не застосовуються, якщо у понад 80% персоналу та 100% відвідувачів закладів чи заходів (крім осіб до 18 років) є жовтий або зелений COVID-сертифікат.

Також Поворозник зазначив, що влада столиці сподівається, що вдасться уникнути закриття транспорту в столиці. Але якщо буде оголошено локдаун, то розглядається варіант впровадження електронних перепусток.

Як повідомляє РБК-Україна,Поворозник сказав:

Що стосується обмежень, ми вже анонсували, якщо будемо закривати транспорт, ми будемо вводити електронні перепустки. На сьогодні вже близько тисячі заяв від підприємств, які повинні працювати як критична інфраструктура. Але це буде дуже важкий крок, я сподіваюся, що кількість вакцинації, проведеної в місті, досить велика і обмежувальні заходи дадуть можливість не закривати транспорт.

Нагадаємо, під час дії карантину "жовтої" зони заборонено перебувати в громадських місцях, транспорті без вдягнутих захисних масок; перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

Читайте також