Кличко сказав, від чого залежить запровадження локдауну у Києві

Київська влада проти запровадження більш жорсткого карантину, проте готова його увести
Головне
Кличко сказав, від чого залежить запровадження локдауну у Києві
Карантин, локдаун в Україні (фото: УНІАН)
13 Вересня 2021, 23:14
читать на русском

Київський міський голова Віталій Кличко закликав мешканців столиці активніше вакцинуватися від ковіду, аби уникнути суворого локдауну.

Про це він сказав в етері телеканалу "Інтер".

Наразі столиця ще в зеленій зоні. І ми використовуємо цей час, щоб підготуватися до наступної хвилі пандемії. Активно здійснюємо вакцинацію, готуємо лікарні. Статистика останніх днів показує, що кількість хворих зростає. І кількість госпіталізацій – теж. У нас підготовлені ліжкомісця, лікарні забезпечені всім необхідним, лікарі мають досвід лікування коронавірусу... Крім того, якщо медзаклади першої черги не справлятимуться, ми готові розгорнути ще – понад 5, 5 тис. додаткових ліжок у лікарнях другої черги, – сказав він.

Кличко сподівається, що у Києві не доведеться запроваджувати більш суворий карантин.

Я сподіваюся, до суворого локдауну не дійде. І потреби повністю закривати місто вдасться уникнути. Але ми готуємося до різних можливих варіантів. І сьогодні головна умова для уникнення суворого локдауну – вакцинація, – сказав мер.

Раніше міністр охорони здоров'я (досьє Ляшка) заявив, що коронавірус стає "пандемією невакцинованих". Тому він закликав українців щеплюватись від COVID-19. Також Ляшко розповів, чи будуть вводити в Україні локдаун, і коли області перейдуть у "жовту" карантинну зону.

Читайте також наш матеріал: Коронавірус атакує: групи ризику не вакцинують, а обмеження відтермінували

Читайте також

1