Посли G7 закликали Україну завершити реформування СБУ

Країни "Великої сімки" вітають позитивні кроки щодо реформування
Посли G7 закликали Україну завершити реформування СБУ
СБУ
29 Січня 2021, 20:15
читать на русском

Посли G7 закликали Україну завершити реформування Служби безпеки України за міжнародними стандартами.

Про це йдеться в офіційному Twitter-акаунті головування Британії у "Групі підтримки" послів G7 в Україні.

Так, країни "Великої сімки" (Велика Британія, Канада, США, Італія, Франція, Японія і Німеччина) закликають українську владу завершити реформування СБУ з дотриманням міжнародних стандартів.

Посли G7 вітають позитивні кроки щодо реформування СБУ за міжнародними стандартами. Ми високо цінуємо роль президента Володимира Зеленського, віцепрем'єрки Ольги Стефанішиної та інших у здійсненні цих змін і закликаємо їх звершити цю роботу, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, що 28 січня Верховна Рада у першому читанні схвалила за основу проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України".

Законопроєкт передбачає ліквідацію спецпідрозділів СБУ по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю (ГУ БКОЗ, т.зв. "К"). Зокрема, обмежується правоохоронна функція СБУ шляхом поступової (до 2024 року) передачі функції досудового розслідування до ДБР; часткову демілітаризацію СБУ з переходом на спеціальні звання.