Посол Великої Британії розповіла про можливість спрощення візового режиму для України

Сіммонс заявила, що такі зміни неможливі в найближчий час через питання безпеки кордонів
Посол Великої Британії розповіла про можливість спрощення візового режиму для України
Велика Британія Фото: Рexels
20 Жовтня 2020, 15:33
читать на русском

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс заявила, що Сполучене Королівство ретельно ставиться до питання безпеки кордонів. Саме тому пом'якшення візового режиму з Україною – тривалий процес.

Чому ми взагалі маємо візовий режим. Варто пам'ятати, що на момент, коли ЄС запровадив безвізовий режим, Сполучене Королівство не було частиною Шенгенської зони через те, що воно має питання щодо безпеки своїх кордонів, і ці проблеми не змінилися. Тож це питання не тільки щодо України, це глобальний пріоритет Великої Британії стосовно безпеки кордонів, -  заявила посол в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Читайте також

За її словами, коли обговорюється питання візового режиму зі Сполученим Королівством, береться до уваги той момент, що джихадисти та бойовиків можуть потрапити до країни, в тому числі, через потоки нелегальної міграції та небезпеку організованої злочинності.

Майбутнє питання про те, як виглядатиме цей режим між Британією та Україною, залежить від цих показників, а не від наших політичних перемовин або від підписання угод про партнерство, - зазначила вона.

Вона не вважає, що зміна візового режиму є ймовірною в найближчому майбутньому, оскільки це не політичне питання, а питання безпеки кордонів.

Нагадаємо, 8 жовтня президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали низку важливих двосторонніх документів. Лідери двох країн підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

1