Посольство Ірландії відкрилося в Україні

Послом Ірландії з резиденцією в Києві стала Тереса Ґілі
Важливо
Посольство Ірландії відкрилося в Україні
Боднар прийняв копії вірчих грамот від першої в історії двосторонніх відносин пані посла Ірландії з резиденцією в Україні Тереси Ґілі Фото: МЗС
8 Червня 2021, 11:46
читать на русском

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар прийняв копії вірчих грамот від першої в історії двосторонніх відносин пані посла Ірландії з резиденцією в Україні Тереси Ґілі.

Про це повідомляє МЗС України.

У ході бесіди співрозмовники обговорили актуальні питання співробітництва України та Ірландії, визначили пріоритетні завдання на 2021 рік.

Боднар відзначив, що започаткування роботи посольства Ірландії в Києві сприятиме активізації українсько-ірландського діалогу.

Призначення пані посла Ірландії в Україні з резиденцією в Києві сприятиме пожвавленню політичних контактів, нарощуванню обсягів торгівлі, зміцненню взаємодії між нашими громадянами. Сподіваємося на позитивні зрушення незабаром у спрощенні процедури отримання ірландських віз для громадян України, - сказав він.

Заступник міністра висловив вдячність за непохитну підтримку Ірландією територіальної цілісності та суверенітету України, підтвердив готовність нашої держави до взаємодії з Ірландією у контексті її непостійного членства в Раді Безпеки ООН.

Окремою темою зустрічі стала підготовка інавгураційного саміту Кримської платформи.

Співрозмовники також обговорили підготовку візиту міністра закордонних справ та оборони Ірландії Саймона Ковене до України цьогоріч.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ №28/2021, яким продовжив безвізовий режим в'їзду до України та транзитного проїзду через територію України для громадян Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії до 30 січня 2022 року.

Читайте також