Постачання зброї Україні від Німеччини не може спровокувати Третю світову війну, - посол

Напад путіна на Україну зачіпає всіх, включно з німцями
Постачання зброї Україні від Німеччини не може спровокувати Третю світову війну, - посол
Посол Андрій Мельник фото: посольство України
1 Травня 2022, 18:40
читать на русском

Постачання зброї Україні від Німеччини не може спровокувати Третю світову війну, оскільки вона вже почалась. Напад російського диктатора владіміра путіна на Україну зачіпає всіх, включно з німцями, хоча ще не у військовому плані.

Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю Bild.

Світова війна вже почалася. Напад путіна на Україну зачіпає всіх, включно з німцями, хоча ще не у військовому плані. Усім має бути зрозуміло: Путін хоче нового імперіалістичного світового порядку з меншим НАТО, до якого більше не належать Польща, Чехія та Словенія. Путін веде цю війну на знищення проти всього Заходу, проти нашої системи цінностей, - зазначив Мельник.

На думку посла, страх стати учасником війни, постачаючи зброю - повна нісенітниця. Оскільки для путіна Німеччина вже давно є стороною війни.

Кожен, хто хоче запобігти ескалації їхньої війни, повинен допомогти нам зараз поставити Путіна на його місце. Перемога Росії в Україні була б найгіршим, що могло статися з Німеччиною, - наголосив посол.

Нагадаємо, що Німецький Бундестаг виступив за всебічну підтримку України, яка захищається від загарбницької війни Росії та проголосував за постачання до Києва важкого озброєння.

Раніше повідомлялося, що Німеччина поставить Україні зенітні установки ближче до літа.

Читайте також