Потепління йде в Україну: синоптики дали прогноз погоди на вихідні

У кількох областях прогнозуються дощі та мокрий сніг
Потепління йде в Україну: синоптики дали прогноз погоди на вихідні
Сніг, зима Фото: Pexels
4 Лютого 2022, 15:05
читать на русском

У вихідні в Україні, 5 та 6 лютого, очікується нестабільна погода з температурними гойдалками.

Як повідомив Український гідрометеорологічний центр, у суботу, 5 лютого, на погодні умови впливатимуть атмосферні фронти північного циклону Queena, які рухатимуться з заходу на схід і принесуть хмарну, вологу та трохи вітряну погоду.

Ожеледиця утримується у більшості областей, також прогнозується посилений вітер - на Заході.

Найближчої ночі вже активно розпочнеться процес потепління, завтра вдень потроху теплішатиме і по всьому Правобережжі України. А от на сході та північному сході ще затримаються морози, але у неділю потепління вже охопить всі області, - кажуть синоптики.

У західних, північних та більшості центральних областей прогнозується невеликий сніг, вдень місцями з дощем.

На дорогах, крім півдня, місцями ожеледиця.

Вітер переважно південно-західний (на сході країни - північно-західний), 5-10 м/с, у західних областях місцями пориви до 18 м/с.

Температура повітря в західних областях вночі близько нуля градусів, вдень до шести тепла; у східних та північно-східних областях вночі 7-12 градусів морозу, вдень до мінус п'яти. На решті території вночі 4-9 градусів морозу, вдень до трьох тепла, в Одеській області потепліє до 8 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що 5 лютого в Україні очікується сніг, мокрий сніг та посилення вітру.

Південь та Схід України відчують прихід атмосферних фронтів з опадами вже аж пізно ввечері 5-го лютого та вночі 6-го лютого. Вітер у більшості областей буде північно-західний з переходом на південно-західний, поривчастий, місцями до штормових поривів. Цей перехід до південного напрямку спричинить потепління, - повідомила Діденко.

Вдень у суботу температура повітря повсюди в Україні підвищиться. Вже 6 лютого передбачається протягом дня до трьох градусів тепла, на Півдні до плюс 6.

У Києві в суботу йтиме сніг. Найближчої ночі прогнозується похолодання до мінус 9 градусів, а вдень значно потепліє, проте посилиться вітер. У неділю суттєвих опадів у Києві не буде, очікується тепла вітряна погода.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у лютому на українців чекають погодні гойдалки. Температура повітря буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також

1