Потепління очікується в Україні у вихідні: прогноз від Діденко

Атмосферні фронти принесуть вітер та опади
Потепління очікується в Україні у вихідні: прогноз від Діденко
Погода на станції Академік Вернадський, хмари фото: facebook.com/AntarcticCenter
28 Січня 2022, 15:38
читать на русском

Цими вихідними, 29 та 30 січня, в Україні значно потепліє, однак посилиться вітер та випадатиме мокрий сніг.

Як повідомила синоптикиня Наталка Діденко, атмосфері фронти північно-західного циклону принесуть сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледицю та сильний вітер західних напрямків.

Без істотних опадів буде вдень у суботу на Заході, Півдні, Півночі та у Вінницькій області. В неділю без опадів на Сході та у центральних областях. У решті областей можливі значні опади.

Температура повітря у більшості областей України буде близько нуля градусів. У ніч на неділю трохи похолодає - від мінус двох до шести морозу.

У Києві вночі 29-го січня очікується часом сніг, вдень у неділю у столиці опади можуть бути інтенсивними. Також у вихідні в столиці прогнозується сильний вітер. Температура повітря близько нуля, а вночі 30 січня - мінус 4-6 градусів.

У Укргідрометцентрі попередили, що до 30 січня, у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, на високогір’ї Закарпатської області та у горах Івано-Франківської, Львівської областей утримається значна сніголавинна небезпека (третій рівень).

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у лютому на українців чекають погодні гойдалки. Температура повітря буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також