Синоптики розповіли про погоду в останні січневі вихідні

Другий місяць зими прощається мокрим снігом
Синоптики розповіли про погоду в останні січневі вихідні
Зима / Фото: Pexels
29 Січня 2022, 16:35
читать на русском

В Україні 29-30 січня будуть невеликі морози, а небо затягне хмарами. У суботу в більшості регіонів очікується без опадів, а в неділю - мокрий сніг, який то падатиме, то стихатиме.

Про це свідчать дані сайту Sinoptik.ua.

Погода в суботу, 29 січня

Цього дня на більшості території України температура повітря буде близько 0 °C. Водночас в Одеській та Миколаївській областях стовпчики термометрів покажуть до +3–5 °C.

У центрі, на Півдні та Заході країни буде хмарно, але без опадів. На Півночі та Сході України весь день із перервами падатиме дрібний дощ зі снігом. Мокрий сніг очікується вночі по всій території країни. Погода на вихідні буде майже безвітряною (не більше 5 м/с), можливе посилення вітру до 6–7 м/с.

Погода в неділю, 30 січня

30 січня усі області засипле снігом. У західній, центральній та північній областях вранці розпочнеться дрібний сніг, який з перервами падатиме до самого вечора. У східних та південних областях сніжити буде час від часу, а інтенсивність опадів буде слабшою, ніж на решті території України.

Температура повітря коливатиметься в межах від -1–2 °С, але по відчуттях буде холодніше через високу вологість. Вночі очікуються слабкі та помірні морози по всій країні.

На Заході стовпчики термометрів опустяться до -1-3 °С (у Чернівецькій та Житомирській областях — до -5 °С), у Харківській та Сумській областях — до -6–7 °С, у решті регіонів — до -4–5 °С.

Своєю чергою 31 січня морози будуть слабкими та помірними в усіх регіонах, крім південних. У західних та східних областях середня температура становитиме -1–3 °С, у північних та центральних — -2–4 °С. В Одеській, Херсонській та Миколаївській областях очікується до +2 °С.

Нагадаємо, що температурні рекорди та погодні аномалії можуть очікувати українців у 2022 році.

Читайте також

1