Потепління та сильний вітер: якою буде погода в Україні

Тепла погода протримається не довго
Потепління та сильний вітер: якою буде погода в Україні
Погода, вітер Фото: Nita з Pexels
19 Травня 2022, 08:10
читать на русском

Після значного похолодання в Україну нарешті повертається тепло.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, 19 травня у південно-східних областях та Криму буде хмарно з проясненнями, очікуються дощі. Температура повітря вдень в межах 12-17 градусів.

На решті території прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень 15-20 градусів, а на Закарпатті потепліє до 23.

Вітер буде переважно північно-західним, 7-12 м/с, проте вдень на південному сході країни місцями очікуються пориви 15-20 м/с.

У Київській області опалів синоптики не прогнозують, вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень 15-20 градусів. У Києві повітря прогріється до 18-20 градусів.

За даними УГМЦ, тепла погода збережеться і 20 травня, у п'ятницю. Проте на Півночі очікуються дощі. 21 травня дощі з грозами вже прийдуть на всю територію країни. Однак потепління продовжиться. У Деяких областях потепліє майже до 30 градусів.

Погода на 21 травня

У неділю, 22 травня, знову прийде похолодання. Дощі з грозами не припиняться, вони триватимуть як мінімум до 23 травня. Температура повітря по всій країні, крім Півдня, не перевищить 16 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що вдень у четвер у більшості областей країни прогнозується 16-23 градуси, подекуди у західних областях повітря прогріється до 25 градусів.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у червні стовпчики термометрів в Україні покажуть від 20 до 24 градусів тепла. Однак слід очікувати частих дощів, подекуди з грозами.