Потрапив у корупційний скандал: федеральний канцлер Австрії оголосив про свою відставку

На канцлера тиснули партнери по коаліції
Потрапив у корупційний скандал: федеральний канцлер Австрії оголосив про свою відставку
Себастьян Курц Фото: facebook.com/sebastiankurz.at
10 Жовтня 2021, 13:02
читать на русском

Очільник уряду Австрії від 2017 року Себастьян Курц оголосив про свою відставку з поста федерального канцлера через корупційний скандал.

Про це він заявив у терміново призначеному телевізійному зверненні ввечері 9 жовтня, пише Європейська правда.

За словами Курца, він пішов на цей крок через скандал, що набув розголосу в останні дні. Він знову відкинув звинувачення у свій бік щодо причетності до корупційного скандалу та заявив, що вирішив все одно піти з посади. При цьому на канцлера тиснули партнери по коаліції.

Партія "Зелених", яка є молодшим партнером по коаліції, в п'ятницю, 8 жовтня, провела переговори з трьома опозиційними партіями, які раніше закликали Курца піти у відставку. Якби канцлер не погодився залишити посаду добровільно, "Зелені" подали б вотум недовіри на спеціальній сесії парламенту у вівторок.

Відтак, сторони досягли компромісу, а Курц залишив посаду канцлера. При цьому коаліція зберігається і на посаду канцлера пропонуватимуть позапартійного політика Александра Шалленберга, який зараз очолював МЗС Австрії. Сам Курц залишиться очільником партії.

Нагадаємо, що правоохоронці прийшли до офісу ордером на обшук обсягом більше ніж 100 сторінок. Канцлера звинувачують у співпраці в області реклами та ЗМІ на суму близько 1,3 млн євро.

Читайте також