"Повітряна тривога": в Україні з'явився новий застосунок

Додаток не збирає персональні дані користувачів або дані про геолокацію
Важливо
"Повітряна тривога": в Україні з'явився новий застосунок
Чоловік з телефоном (фото: Pexels)
1 Березня 2022, 14:51
читать на русском

В Україні з'явився новий додаток "Повітряна тривога", який попереджатиме про повітряну, хімічну, техногенну небезпеку в конкретному регіоні.

Про це повідомили в Google Play Market.

Застосунок вже доступний у Google Play Market та AppStore. Не потребує реєстрації, не збирає персональні дані користувачів або дані про геолокацію. Надсилає максимально гучні критичні сповіщення про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони навіть у беззвучному або сплячому режимі смартфона, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька області вже доступні у додатку.

Пояснили, що через Google Play Market або AppStore потрібно встановити застосунок, надати дозвіл на надсилання сповіщень та важливих попереджень. Потім треба вибрати область, у межах якої приходитимуть сповіщення.

Додали, що через додаток можна відстежувати початок та кінець повітряних тривог.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

Читайте також