Позачергове засідання ВР: депутати ухвалили одну постанову і розійшлися

Постанова стосується міжнародного співробітництва в рамках "Кримської платформи"
Позачергове засідання ВР: депутати ухвалили одну постанову і розійшлися
Верховна Рада (фото: УНІАН)
23 Серпня 2021, 17:23
читать на русском

Верховна Рада ухвалила поставу щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках "Кримської платформи" для протидії агресії Російської Федерації на урочистому засіданні 23 серпня.

Про це повідомила пресслужба парламенту.

Підтримали документ 283 народних депутатів, не голосували - троє депутатів.

Так, депутати ухвалили постанову "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, Європейського Парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації".

Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову доручили невідкладно направити текст депутатського звернення вказаним міжнародним організаціям, урядам і парламентам іноземних держав та вжити заходів щодо створення Міжпарламентської координаційної ради Кримської платформи.

Ця постанова, яку зареєстрували за № 5775, набирає чинності з дня її ухвалення.

Нагадаємо, що за результатами установчого саміту Кримської платформи учасники підписали спільну декларацію, яка буде відкритою для приєднання інших держав і створить міцне політичне підґрунтя для подальшої роботи.

Читайте також

1