Працівники Харківської облпрокуратури під керівництвом Фільчакова викрили незаконну схему

Державі завдали шкоди на суму понад 102 млн грн
Працівники Харківської облпрокуратури під керівництвом Фільчакова викрили незаконну схему
Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков (Фото: Харківська обласна прокуратура)

Працівники Харківської облпрокуратури під керівництвом Олександра Фільчака повідомили про підозру директору ТОВ за фактом незаконного заволодіння ґрунтовим покривом на суму понад 102 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 39-річний чоловік, перебуваючи на посаді директора товариства з обмеженою відповідальністю та знаючи, що в нього у віданні на території Богодухівського району перебувають чотири земельні ділянки сільськогосподарського призначення, вирішив заволодіти ґрунтовим покриттям даних земель.

Він здійснив видобуток корисних копалин, загальною вагою понад 15 тис. тон, чим спричинив шкоду державі у сумі понад 102 млн грн, - йдеться у повідомленні.

Зловмиснику здійснено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 239-1, ч. 4 ст. 240 КК України.

Нагадаємо, 15 березня керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков та його заступники представили керівників колективам окружних прокуратур, які успішно пройшли оцінювання та розпочали роботу з 15 березня 2021 року.

1