Працівників ЗМІ, що належали Ахметову, звільняють

Співробітники "Медіа Група Україна" отримують листи про звільнення
Працівників ЗМІ, що належали Ахметову, звільняють
Журналіст
15 Липня 2022, 20:13
читать на русском

Після заяви українського олігарха Ріната Ахметова про вихід з медіабізнесу, "Медіа Група Україна" почала звільняти працівників.

Листи із відповідними повідомленням сьогодні надійшли до співробітників, які останній час були в простої, - про це повідомив "Суспільному" директор медіагрупи Євген Бондаренко.

Це мій щотижневий лист до всіх співробітників і там я кажу, що ми розпочинаємо звільнення певних категорій співробітників — тих, які були в простої. Це триватиме кілька тижнів, але це до кінця літа процес звільнення співробітників завершиться, — зазначив Бондаренко.

За його словами, звільняти будуть тільки працівників, які перебували в простої — це понад 20% працівників медіагрупи. Звільненим обіцяють додатково виплатити щонайменше три оклади.

Щодо інших 80 відсотків співробітників наразі рішення немає.

Аванс вони отримують, це я гарантую для всіх співробітників медіагрупи. І всі хто буде звільнений отримають як мінімум три оклади. Це теж позиція акціонера, — сказав він.

Нагадаємо, український бізнесмен Рінат Ахметов 11 липня заявив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу. Це стосується Медіа Групи Україна.

Тим часом міністр юстиції Денис Малюська заявив, що після виходу з медіабізнесу Ахметову вдалося позбутися двох критеріїв визнання олігархом.

1