Права рука не знає, що робить ліва: в Міненерго спростували слова нардепа Нагорняка про відключення світла у листопаді

Обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів України.
Головне
Права рука не знає, що робить ліва: в Міненерго спростували слова нардепа Нагорняка про відключення світла у листопаді
Електроенергія (Фото: pexels)
1 Листопада 2023, 16:39
читать на русском

Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Наразі обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів України.

Про це повідомляє Міненерго України.

"У соціальних мережах було поширено інформацію із посиланням на заяву одного з народних депутатів України про те, що нібито у листопаді будуть застосовуватись графіки обмежень споживання електроенергії", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим Міністерство енергетики вкотре вирішило спростувати такого роду інформацію.

У Міненерго зазначили, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній території України.

"Більше того - наразі в резерві перебувають додаткові потужності, які будуть запущені в роботу в разі збільшення споживання та потреб в електроенергії", - зазначили чиновники.

Саме тому зараз обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів України.

У яких випадках можливі відключення

У Міністерстві сказали, що інформація про нібито відключення є частиною інформаційної війни з боку Росії.

Там додали, що раніше цю інформацію намагалися поширювати різні псевдоексперти. Однак відключень не відбулося ні в березні, ні в жовтні.

"Наголошуємо: відключення можливі виключно в разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання", - повідомили в Міненерго.

Нагадаємо, член Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявив, що в Україні планові відключення світла нібито можуть бути вже в листопаді навіть без ворожих обстрілів. Також він сказав, що обмеження нібито з великою ймовірністю будуть навіть у тому разі, якщо російські окупанти не здійснюватимуть ракетних обстрілів і атак дронами.

Читайте також

1