Правозахисники повідомили про затримання понад 400 осіб на акціях в Білорусі

Міліція поки не дає даних про кількість затриманих учасників акцій
Правозахисники повідомили про затримання понад 400 осіб на акціях в Білорусі
Протести у Мінську (фото: tyt.by)
30 Листопада 2020, 10:42
читать на русском

У ході протестних акцій в Мінську та інших містах Білорусі 29 листопада затримали 424 людини, повідомляє правозахисний центр "Весна".

Список затриманих оновлюється. Білоруська міліція поки не дає даних про кількість затриманих учасників акцій.

Правозахисний центр "Весна" збирає інформацію про затриманих в цей день на акції в Мінську на Марші, а також в інших містах Білорусі на регіональних акціях, - повідомляється на сайті центру.

Більшість затримань доводиться на Мінськ. Також активістів затримували в Гродно, Гомелі, Світлогорську, Полоцьку, Сморгоні, Новогрудці, Могильові, Вітебську, Жлобіні.

Читайте також

29 листопада портал Tut.by повідомив про стягування військової техніки в Центр Мінська перед акцією протесту.


У країні відзначалися проблеми з доступом в інтернет.

Читайте також

Нагадаємо, у Білорусії вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня.

За даними ЦВК, перемогу на них з 80,10% голосів здобув чинний президент Олександр Лукашенко. Друге місце зайняла Світлана Тіхановська з 10,12% голосів.

23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

1