Прем'єр-міністр Естонії подав у відставку через корупційний скандал

Партію Ратаса звинуватили у корупційних домовленостях
Прем'єр-міністр Естонії подав у відставку через корупційний скандал
Юрі Ратас Сторінка @ratasjuri у Твіттері
13 Січня 2021, 12:41
читать на русском

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас оголосив про відставку після звинувачень у корупції проти його партії. При цьому у прокуратурі кажуть, що сам Ратас не знав про те, що відбувається.

Як повідомляє Deutsche Welle, 12 січня Центристській партії Естонії як юридичній особі, а також п'ятьом громадянам, було оголошено підозру в корупції.

Згідно з цією підозрою, минулого року бізнесмен Гіллар Тедер домовився з генеральним секретарем Центристської партії Міхаілом Корбом, що перед місцевими виборами Тедер пожертвує партії до мільйона євро. У відповідь фірма Тедера Porto Franco мала отримати через створений міністерством економіки та комунікації фонд KredEx кредит в 40 мільйонів євро, розповів провідний державний прокурор Тааві Перн.

Читайте також

У третьому кварталі минулого року Тедер зробив два пожертвування Центристській партії - 1 липня і 9 вересня - по 30 тисяч євро. Між тим на початку липня рада KredEx обговорила виділення кредиту Porto Franco, а 3 вересня уряд схвалив його.

Поліція вже затримала чотирьох підозрюваних. Генсекретар партії Корб заявив, що також йде у відставку.

Нагадаємо, раніше президентка Естонії Керсті Кальюлайд звільнила від займаної посади міністерку освіти та науки Майліс Репс, яка виховує шістьох неповнолітніх дітей за те, що вона возила їх на службовій машині.

1