Міністерка в Австрії подала у відставку після звинувачень у плагіаті

Звинувачення в плагіаті в її наукових роботах Ашбахер заперечує
Міністерка в Австрії подала у відставку після звинувачень у плагіаті
Фото: Pexels
11 Січня 2021, 10:27
читать на русском

Міністр у справах сім'ї та праці Австрії Крістіне Ашбахер подала у відставку після звинувачень у плагіаті.

Ашбахер заявила, що йде у відставку з міністерської посади для захисту своєї сім'ї. А звинувачення в плагіаті у своїх наукових роботах вона заперечує.

Міністерка назвала звинувачення інсинуаціями. За її словами, дисертація може бути підтверджена професорським складом вищого навчального закладу в результаті повторної експертної оцінки.

Моя сім'я і я бачимо, що ЗМІ та політичні опоненти не дають мені провести справедливий процес перевірки та поспішно мене засуджують немислимим чином. З цієї причини я йду у відставку з моєї посади, - зазначила  Ашбахер.

Читайте також

Як вказує Австрійське агентство друку, звинувачення в плагіаті міністерці висунув незалежний експерт, який стверджує, що окремі пасажі дисертаційної роботи Ашбахер скопійовані без вказівки конкретних посилань.

Міністр писала дисертацію в травні 2020 року в Словацькому технічному університеті в Братиславі. Крім того, той же експерт назвав дипломну роботу міністра 2006 року "повною плагіату, некоректних цитат і недостатніх знань німецької мови". Університет, де вчилася Ашбахер, в місті Вінер-Нойштадт оголосив, що проведе перевірку звинувачень.

Нагадаємо, Комітет етики Національного агентства з питань забезпечення якості вищої освіти виявив у роботах міністра освіти України Сергія Шкарлета (досьє Шкарлета) плагіат. Сам міністр через це звернувся до суду із проханням визнати протиправними дії Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріалі: "Політичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета".