Прем'єр-міністр Нідерландів подав у відставку через скандал із соцвиплатами

Причиною відставки уряду стали помилкові звинувачення податкових органів громадян
Прем'єр-міністр Нідерландів подав у відставку через скандал із соцвиплатами
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте (фото: nos.nl)
16 Січня 2021, 04:11
читать на русском

У Нідерландах уряд йде у відставку на чолі з прем'єр-міністром Марком Рютте через звинувачення громадян у шахрайстві з соціальними виплатами.

Про це повідомив телеканал NOS.

Зазначається, що Рютте подав у відставку, хоч її повинен ще прийняти король Віллем-Олександр. Прем'єр-міністр Нідерландів має дати пресконференція у зв'язку з відставкою.

Причиною відставки уряду стали помилкові звинувачення податкових органів на адресу понад 20 тисяч сімей в шахрайстві з отриманням допомоги для дітей.

Сім'ям довелось повертати допомогу, отриману за кілька попередніх років, починаючи з 2012 року. Через це багато родин оголосили себе банкрутами, змінили житло та стали відповідачами на десятки тисяч євро.

Читайте також

Згодом з'ясувалося, що "шахрайством" виявилися неправильно заповнені довідки або відсутність у них підписів.

Уряд Нідерландів вибачився перед постраждалими, а також виділив понад 500 мільйонів євро на врегулювання ситуації з виплатою до 30 тисяч євро кожній сім'ї.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас оголосив про відставку після звинувачень у корупції проти його партії. При цьому у прокуратурі кажуть, що сам Ратас не знав про те, що відбувається.

1