Президент Киргизстану оголосив про свою відставку

Сооронбай Жеенбеков закликав політиків відвести своїх прихильників зі столиці країни і повернути мирне життя мешканцям Бішкеку
Президент Киргизстану оголосив про свою відставку
Сооронбай Жеенбеков Фото: President.kg
15 Жовтня 2020, 11:30
читать на русском

Президент Сооронбай Жеенбеков вирішив подати у відставку.

Про це йдеться у його зверненні до мешканців Киргизстану у зв'язку зі сформованою суспільно-політичною ситуацією в країні.

Вчора Жогорку Кенеш затвердив склад Уряду, я підписав укази президента Киргизької Республіки про відповідні призначення. Але це не зняло напруженість. На жаль, агресія не вщухає, вимога моєї негайної відставки триває. Поточна ситуація близька до двостороннього конфлікту, - пояснив своє рішення Жеенбеков.

Читайте також

Він заявив, що не тримається за владу і не хочу залишитися в історії Киргизстану як президент, який пролив кров, і той, хто стріляв у власних громадян.

Закликаю Жапарова і інших політиків відвести своїх прихильників зі столиці країни і повернути мирне життя мешканцям Бішкеку, - заявив Жеенбеков.

Нагадаємо, що 5 жовтня, у столиці Киргизстану Бішкеку почалися багатотисячні акції протесту після парламентських виборів. Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що політичні сили спробували незаконно захопити державну владу.

Читайте також

Водночас Центральна виборча комісія Киргизстану не визнала підсумки парламентських виборів у країні.

6 жовтня, подав у відставку спікер Жогорку Кенеша (парламента Киргизстану) Дастан Джумабеков. Пізніше звільнився прем'єр-міністр Киргизстану Кубатбек Боронов. Коаліція парламентської більшості вирішила обрати прем'єр-міністром Садира Жапарова, який повинен представити парламенту програму, структуру і склад уряду.

Після скасування результатів парламентських виборів у Киргизстані, Євросоюз закликав владу країни поважати демократичні права народу країни та організувати нові вибори за спостереження ОБСЄ.

1