Президент підписав закон щодо особливого статусу Донбасу

Закон продовжує особливий порядок місцевого самоврядування на Сході
Головне
Президент підписав закон щодо особливого статусу Донбасу
Президент України Володимир Зеленський (фото: з відкритих джерел)
24 Грудня 2020, 12:44
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Документ продовжує на рік можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Читайте також

Закон спрямований на створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН, - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Закон про "особливий статус" Донбасу Рада ухвалила ще у 2014 році, за подання п’ятого президента Петра Порошенка, і щороку подовжувала, однак фактично закон ніколи не діяв, бо для цього на окупованих територіях мали відбутися легітимні місцеві вибори за українським законодавством.

Нагадаємо, 15 грудня 2020 року Верховна Рада подовжила дію законопроєкту №4467 про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2021 року.

Читайте також наш матеріал: "Рада продовжила "особливий статус" Донбасу: що це означає"