Президент Польщі відвідає Україну та зустрінеться із Зеленським

За результатами переговорів глав держав буде підписано низку двосторонніх документів
Президент Польщі відвідає Україну та зустрінеться із Зеленським
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
11 Жовтня 2020, 09:40
читать на русском

12 жовтня відбудеться зустріч президента України Володимира Зеленського та президента Республіки Польща Анджея Дуди, який перебуватиме в Україні з офіційним візитом.

За результатами переговорів глав держав буде підписано низку двосторонніх документів, - повідомляє пресслужба президента України.

Планується, що 13 жовтня Володимир Зеленський та Анджей Дуда відвідають Одесу та візьмуть участь у роботі українсько-польського економічного форуму.

Читайте також

Нагадаємо, 9 жовтня Верховний суд України визнав, що президент країни зобов’язаний спілкуватися державною мовою під час виконання службових обов’язків.

Особа звернулася до суду з позовом, у якому просила визнати протиправним спілкування президента України 23 травня 2019 року на форумі інтернет-діячів iForum-2019 недержавною мовою та зобов’язати його утриматися від спілкування недержавною мовою на всій території України при здійсненні повноважень, - зазначають у ВСУ.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у задоволенні заявлених позивачем вимог у повному обсязі.

Читайте також

ВСУ повідомляє, що розглянувши апеляційну скаргу позивача, Велика Палата ВС вказала на те, що під час виконання службових обов’язків президент України (Володимир Зеленський - досьє) зобов’язаний спілкуватися державною мовою.

Водночас за дії, вчинені в межах політичної діяльності, а не під час виконання передбачених Конституцією повноважень, Президент несе політичну, а не юридичну відповідальність. Враховуючи викладене, Велика Палата ВС закрила провадження у справі, оскільки заявлені позивачем вимоги не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства, - йдеться у повідомленні.

1