Президент Португалії заразився коронавірусом

Марсело Ребело де Соуса самоізолювався у президентському палаці
Президент Португалії заразився коронавірусом
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги
12 Січня 2021, 09:36
читать на русском

72-річний президент Португалії Марсело Ребело де Соуса отримав позитивний тест на коронавірус, через що йому довелося зупинити весь свій політичний порядок денний на два тижні до президентських виборів, які мають відбутися 24 січня.

Глава держави заявив, що він "безсимптомний", і ізолювався в житловій частині президентського палацу в Лісабоні.

Видання Correio do Povo повідомляє, що на вівторок у Марсело Ребело де Соуса були заплановані президентські дебати, а також зустріч з експертами з питань охорони здоров'я для обговорення деталей запланованого локдауну, який мав бути оголошена 13 січня, але його офіс заявив, що він уже скасував усі свої публічні виступи.

Читайте також

У заяві офісу Ребело де Соуза зазначається, що президент вже повідомив про ситуацію прем'єр-міністру Антоніо Кості та міністру охорони здоров'я Марті Темідо.

Як повідомлялося раніше, Франція та Португалія зроблять вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19 безкоштовною та добровільною для своїх громадян.

Міністр охорони здоров’я Португалії Марта Темідо заявила, що вакцина від COVID-19 буде безкоштовною для громадян країни.

Португалія придбає 22 мільйони доз вакцини від COVID-19 за 200 мільйонів євро. Зокрема країна уклала угоди з такими потенційними виробниками, як CureVac, Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, Sanofi и GSK.

1