Президент повідомив про створення Центру протидії дезінформації

ЦПД розпочне роботу в Україні найближчим часом
Важливо
Президент повідомив про створення Центру протидії дезінформації
Владимир Зеленский (фото: president.gov.ua)
9 Березня 2021, 11:29
читать на русском

Центр протидії дезінформації (ЦПД), створення якого було анонсовано раніше, розпочне свою роботу вже найближчим часом.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час форуму "Україна 30".

За його словами, цей центр в майбутньому стане міжнародним хабом протидії пропаганді та дезінформації.

Читайте також

Україна перебуває на передовій, зокрема і на передовій боротьби з пропагандою. В ООН я виступив з ініціативою створити в Україні центр протидії дезінформації. Найближчим часом він розпочне свою роботу і в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та протидії пропаганді у усьому світі, - сказав Зеленський.


Контекст. Міністр культури України Олександр Ткаченко заявив, що для боротьби з дезінформацією створять Центр протидії дезінформації.

За словами міністра, український центр протидії дезінформації має запрацювати вже в березні.

Основні напрями роботи Центру протидії дезінформації будуть: виявлення, реагування, протидія, просвіта, комунікаційні проєкти. Працівники центру відстежуватимуть фейки, викривлену інформацію, ворожу пропаганду й інформуватиме про це українців.

За словами Ткаченка, буде ще одна важлива складова – підвищення медіаграмотності громадян України. Щоб люди самі вчилися перевіряти інформацію, фільтрувати її, та відрізняти фейки від справжніх новин. Відомство планує співпрацювати з фактчекінговими організаціями в Україні для синхронізації дій та об’єднання зусиль задля оперативної протидії російській пропаганді.

1