В Україні хочуть створити Центр протидії дезінформації

Це дозволило б ефективно відпрацьовувати маніпуляції і фейки
В Україні хочуть створити Центр протидії дезінформації
Олександр Ткаченко Фото: Уніан
7 Лютого 2021, 08:38
читать на русском

Міністр культури України Олександр Ткаченко заявив, що для боротьби з дезінформацією створять Центр протидії дезінформації.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

Створення такого хабу дозволило би ефективно відпрацьовувати ті маніпуляції і фейки, які запускає країна-агресор. Якщо ж ми говоримо про протидію у вигляді публікацій, розсилки інформації - роботу у цьому напрямку ми розпочнемо зі створення Центру протидії дезінформації, - повідомив він.

Ткаченко вважає, що Україна не має стати віддзеркаленням Росії, вдаючись до тих методів, які застосовують вони.

Читайте також

Боротися з ботами за допомогою ботів - малоперспективне заняття, - вважає він.

За його словами, у березні презентують стратегію протидії дезінформації.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"  

1