В Україні центр протидії дезінформації запрацює в березні - Ткаченко

Завдяки центру можна буде ефективно відпрацьовувати маніпуляції й фейки, які поширює країна-агресор
В Україні центр протидії дезінформації запрацює в березні - Ткаченко
Олександр Ткаченко (Фото: Facebook-сторінка Олександра Ткаченка)
19 Лютого 2021, 13:13
читать на русском

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що український центр протидії дезінформації має запрацювати вже в березні.

Про це Ткаченко (досьє Олександра Ткаченка) сказав в етері програми "Право на владу" на каналі "1+1" у четвер, 18 лютого.

Так, Міністерство культури й інформаційної політики України працює над запуском Центру протидії дезінформації (ЦПД), що дозволить ефективно відпрацьовувати маніпуляцій і фейки, які поширює країна-агресор. Добір команди вже триває.

Робота таких людей, що називають себе "журналістами", "блогерами", "лідерами громадської думки" насправді нічого спільного з журналістикою не має. Це лише інструмент для вкидання фейків та дезінформації, замаскований під ЗМІ, - повідомив міністр.

Читайте також

Основні напрями роботи Центру протидії дезінформації будуть: виявлення, реагування, протидія, просвіта, комунікаційні проєкти. Працівники центру відстежуватимуть фейки, викривлену інформацію, ворожу пропаганду й інформуватиме про це українців.

За словами Ткаченка, буде ще одна важлива складова – підвищення медіаграмотності громадян України. Щоб люди самі вчилися перевіряти інформацію, фільтрувати її, та відрізняти фейки від справжніх новин. Відомство планує співпрацювати з фактчекінговими організаціями в Україні для синхронізації дій та об’єднання зусиль задля оперативної протидії російській пропаганді.

Нагадаємо, що міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив про старт програми з розвитку медіаграмотності.