У Мінкульті анонсували запуск програми розвитку медіаграмотності

Таким чином планують боротися з фейками і маніпуляціями
У Мінкульті анонсували запуск програми розвитку медіаграмотності
Фейк (Фото: Shutterstock)
9 Лютого 2021, 17:04
читать на русском

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив про старт програми з розвитку медіаграмотності.

Про це повідомив телеканал "Україна 24".

Відповідати лише методом заборон чи обмежень неможливо. На мій погляд, набагато ефективнішими є медіаграмотність та розвиток критичного мислення, тому що людина сама починає дізнаватися, яким чином можна відрізняти фейки, перевіряти інформацію. І таку національну програму ми запускаємо цього року, коли і дитина, і людина пенсійного віку може перевірити чи це фейк, чи маніпуляція. Окремо це так звані центри дезінформації, які вже існують в багатьох країнах, - зазначив міністр.

Також Ткаченко розповів про подробиці створення центру, який боротиметься з фейками та маніпуляціями у медіасфері. Його планують запустити вже у березні цього року.

Президент вже заявляв, що, можливо, в нашій країні варто створити такий центр. Ми починаємо його створення, щоб можна було власне оприлюднити, яка інформація і які боти працювали в той чи інший спосіб. Варіантів опанування і критичного мислення, і сповіщення громадян про те, що відбувається не так з інформпростором, існує багато. Важливо ці механізми ефективно і швидко запустити. Ми збираємося запустити його в березні, — сказав Ткаченко.

Читайте також

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака (досьє Тараса Козака) та проти низки телеканалів Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабінович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"  

1