Президент Туреччини незабаром відвідає Україну

Візит Ердогана може відбутися вже у лютому
Президент Туреччини незабаром відвідає Україну
Реджеп Таїп Ердоган Фото: Офіс президента
27 Січня 2022, 11:29
читать на русском

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган найближчим часом із робочим візитом відвідає Україну.

Про це журналістам повідомив офіційний представник голови Турецької Республіки Ібрагім Калин, слова якого наводить газета Sabah.

Калин каже, що Ердоган планує візит до Києва взимку.

Президент Туреччини відвідає Україну з візитом у найближчі тижні, - сказав він.

Голова Міжпарламентської групи дружби Україна-Туреччина Рустем Юмеров зазначив, що президент Туреччини відвідає Україну 3 лютого.

За його словами, у рамках робочої поїздки президент Туреччини проведе переговори з Володимиром Зеленським тет-а-тет.

Останній раз Зеленський та Ердоган зустрічалися у вересні 2021 року в Постійному представництві Турецької Республіки при ООН.

Раніше про візит президента Туреччини до України на початку 2022 року повідомляв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що виступає за мир між Росією та Україною та запропонував посередництво між країнами для збереження миру на Донбасі.

Ердоган зазначив, що Туреччина виступає за встановлення миру у регіоні  та наголосив на важливості цього факту для Туреччини через занепокоєння за долю "кримських тюрків" — кримськотатарського народу.

Також Ердоган запропонував президентам Росії та України Володимиру Путіну та Володимиру Зеленському зустрітися в Анкарі, аби провести перемовини.

Читайте також

1