Приїхав боротися за Україну: ексвіцепрезидент Газпромбанку втік з росії

Ігор Волобуєв вирішив вступити до лав тероборони
Приїхав боротися за Україну: ексвіцепрезидент Газпромбанку втік з росії
Ігор Волобуєв Фото: скрін з відео https://www.youtube.com/watch?v=hshUJOWAz6s&ab_channel=OdesaFilmStudio
27 Квітня 2022, 10:44
читать на русском

Колишній віцепрезидент російського Газпромбанку Ігор Волобуєв вирішив втекти з росії та вступити до лав тероборони у Києві.

Про це він розповів в інтерв'ю українському журналістові Сергію Лойку.

До березня 2022 року уродженець Охтирки (Сумської області) Ігор Волобуєв був віцепрезидентом Газпромбанку, а до цього керував пресслужбою "Газпрому". Загалом він 33 роки працював у системі "Газпрому".

Волобуєв розповів, що прибув до України 2 березня - спочатку з Росії полетів у Стамбул, потім у Ригу, "ну а далі через Польщу". Волобуєв каже, що легально знаходиться в Україні, як іноземець.У нього є 90 днів на легальне перебування у Києві, однак він сподівається, що за цей час йому "дадуть можливість залишитися тут".

Мій візит це як покаяння, я хочу відмитися від свого російського минулого. Я хочу залишитись в Україні до перемоги, - додав він.

Колишній топменеджер Газпромбанку розповів, що в Охтирці у нього мешкає рідня - батько, брат.

Я не міг більше перебувати серед цих людей. Потискати їм руки, посміхатися, дивитися в телефоні на цю війну, як кіно якесь жахливе, і при цьому вдавати, що мене це не стосується. Я приїхав до України, щоб захищати свою Охтирку зі зброєю в руках. Ще у 2014 році, коли окупували Крим, я собі дав слово, що якщо російські танки прийдуть до моєї Охтирки – я піду з ними воювати, - розповів він.

Він назвав російську війну в Україні  воєнним злочином з боку владіміра путіна та всього російського народу.

Це злочин з боку Путіна, російської влади та насправді російського народу. Тому що тут вбиває українців не Путін, краде унітази не Путін, ґвалтує жінок не Путін. І це є російський народ. І я, хоч і за національністю, українець, теж несу за це відповідальність. Мені за це соромно, я буду каятися за це все життя, тому що на мені подвійна відповідальність — адже я не просто росіянин. Я народився тут, я прожив тут 18 років, тому відповідаю подвійно та втричі, - додав Волобуєв.

Волобуєв розповів, що свого часу, коли він працював у системі Газпрому, перед ним стояло завдання "показати, що українська ГТС аварійна, труби гнилі, що реконструювати систему надто дорого і простіше від неї відмовитися". Це робилося, аби дискредитувати Україну в очах європейських споживачів:

І обсяг транзитного російського газу впав зі 104 млрд 2011 року до 41 млрд кубів 2021 року.

Також Волобуєв прокоментував смерть колишнього віцепрезидента "Газпромбанку" Владислава Аваєва та його родини. На його думку, смерть родини російського топчиновника та його самогубство інсценували:

Також я знаю, що на момент нібито його самогубства він був чинним першим віцепрезидентом Газпромбанку. Не вірю в те, що він міг убити дружину та дочку, вважаю, що це інсценування. Чому? Складно сказати. Можливо, він щось знав і становив якусь небезпеку.

Він також розповів Лойку, що наразі живе у Києві "у друзів" та не має охорони.

Волобуєв хоче вступити до лав територіальної оборони: "думка про це з'явилася одразу після 24 лютого".

Нагадаємо, в квітні у Москві знайшли мертвими ексвіцепрезидента "Газпромбанку" Владислава Аваєва та його сім'ю. Офіційно на росії смерть сім'ї Аваєва назвали вбивством, а його смерть - самогубством.

Читайте також

1