Прикривають себе та техніку: російські окупанти беруть в заручники українських дітей

Інформацію про кожен із випадків передадуть до міжнародних кримінальних судів
Прикривають себе та техніку: російські окупанти беруть в заручники українських дітей
Українські діти у знищеному росіянами місті, війна / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
1 Квітня 2022, 15:43
читать на русском

Російські окупанти беруть українських дітей в заручники та використовують їх у якості живого щита при переміщенні колон військової техніки.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України в Facebook.

Фіксуються непоодинокі випадки, коли окупаційні війська використовують українських дітей у якості живого щита для військової техніки. За повідомленнями місцевих мешканців в селі Новий Биків (Чернігівська область) російські солдати взяли у заручники та посадили у вантажівки місцевих дітей. Мета цих дій – страхування колони військової техніки на марші, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що рашисти беруть дітей в заручники у якості гарантії, що місцеве населення не видаватиме їх координати переміщення українським військовим. Зокрема, подібні випадки зафіксували в Сумській, Київській, Чернігівській, Запорізькій областях.

Випадки нелюдського поводження з дітьми фіксуються українською стороною та міжнародними інституціями. Інформацію про кожен з них буде передано до міжнародних кримінальних судів. Окупанти обов'язково понесуть відповідальність за кожен вчинений воєнний злочин, - додали в повідомленні.
Нагадаємо, від початку війни в Україні постраждало майже 400 дітей, 153 з яких загинуло.

Читайте також