ПриватБанк погрожує заблокувати рахунки ВПО: Верещук пояснила, що робити

Подібні дії банку є неприпустимими
ПриватБанк погрожує заблокувати рахунки ВПО: Верещук пояснила, що робити
Переселенці, біженці Фото: https://www.facebook.com/YurijPoguliajko/
22 Серпня 2022, 13:12
читать на русском

Віце-прем’єр Ірини Верещук заявила, що є неприпустимими дії ПриватБанку, який вимагає у переселенців із Донецької та Луганської областей актуалізувати дані про місце проживання.

Про це повідомила Ірина Верещук під час наради.

Люди скаржаться, що банк вимагає від них актуалізацію персональних даних. За допомогою мобільного додатку "Приват24" або на сайті фінустанови клієнтам треба оновити інформацію стосовно адреси проживання і додати документ, що підтверджує місце проживання. Додатково можуть вимагати копії документів, зокрема, довідки про взяття на облік ВПО (навіть якщо такі дані вже надавалися банку або клієнт не має статусу ВПО. В окремих випадках вимагають прибути до відділення. Інакше попереджають, що протягом серпня заблокують рахунок. Подібні вимоги банку та блокування рахунків є неприпустимими, - сказала Ірина Верещук.

Своєю чергою Мінреінтеграції звернулося до НБУ з проханням розібратися в ситуації. З подібною заявою звернулися й безпосередньо до ПриватБанку.

Таким чином, якщо переселенці з Донецької та Луганської областей отримують повідомлення від ПриватБанку з вимогою актуалізувати дані, потрібно звернутися:

  • на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції з кризових питань за номером 1548, а також +38 (096) 078 84 33 – для осіб, які знаходяться на ТОТ (через WhatsApp, Telegram, Viber);
  • до громадської організації "Донбас СОС".

Консультації надаються через:

Нагадаємо, внутрішньо переміщені особи, які подавали заяви через Дію до 30 квітня, але не отримали допомогу, зможуть додатково подати заявку на виплати.